Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
GENEL KURUL TOPLANTILARINA İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR PDF Yazdır e-Posta
21 Mart 2014

Image

TTK ile zorunlu bağımsız denetimin kapsamına giren firmalar için 31 Mart 2014 tarihine kadar yapılması gereken genel kurullarda bazı ilkler yaşanacaktır. Bu firmalar genel kurullara, 31 Aralık 2013 tarihinde biten yıla ilişkin bağımsız denetimden geçmiş ve Türkiye finansal raporlama standartları ("TFRS")’na göre düzenlenmiş finansal tabloları ile gideceklerdir. Ayrıca faaliyet raporlarında yer alan analizlerin de TFRS' ye göre düzenlenmiş finansal tablolarda yer alan bilgilere dayandırılarak hazırlanması zorunludur. 2014 yılına ilişkin bağımsız denetçi atamasının da genel kurulda yapılması gerekmektedir.

 

Bu bültende, genel kurulun devredilemez görev ve yetkileri, genel kurul toplantılarının türleri, tek ortaklı anonim şirketlerde ve limited şirketlerde genel kurul, genel kurul toplantılarının ne zaman ve nerede yapılacağı, elektronik genel kurul, genel kurulu kimlerin toplantıya çağırabileceği, çağrının ne zaman yapılacağı, çağrısız genel kurul, toplantısız genel kurul, genel kurul toplantısına kimlerin katılabileceği, bakanlık temsilcisinin katılımı, genel kurul toplantısı öncesinde yapılması gereken işlemler, ticaret sicil müdürlükleri tarafından talep edilebilecek belgeler, toplantı ve karar yeter sayıları gibi konularda özet açıklamalar yer almaktadır.

 

Söz konusu bültene aşağıdaki bağlantı yoluyla ulaşabilirsiniz. Kaynak: Deloitte

 


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti. / www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.