Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
KOBİ'ler için UFRS Taslağı ve Türkiye'de Uygulanabilirliği ile İlgili Düşünceler PDF Yazdır e-Posta
26 Ocak 2008
Uluslararası Finansal Raporlama Standarları’nı hazırlayan Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu; küçük ve orta ölçekli menkul kıymetleri teşkilatlanmış bir piyasada işlem görmeyen şirketler için basite; indirgenmiş bir muhasebe seti taslağı yayınlamış bulunmaktadır. Önerilen standart UFRS’yi esas almakla beraber KOBİ’lere ait finansal tabloları kullananların ihtiyaçlarını ve fayda-maliyet analizini dikkate alan bazı basitleştirmeler içermektedir.

Benzer bir standardın Türkiye’de yayınlanabilmesi amacıyla Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu bünyesinde KOBİ Muhasebe Standardı Çalışma Grubu kurulmuştur ve grup halen çalışmalarını uluslararası gelişmelere paralel olarak devam ettirmektedir.

Yayınladığımız bu raporda, henüz taslak haldeki standardın önemli noktalarını özetlemekte ve bu sayede benzer bir standardın Türkiye’de uygulamaya geçeceği süreye kadar oluşacak tartışma ve uygulama platformuna katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.
 Image
KOBİ'ler için UFRS Taslağı ve Türkiye'de Uygulanabilirliği ile İlgili Düşünceler (670 KB) 
Get Adobe Reader
 
 
 

 

Sayfanın son güncellenme tarihi: 02 Ocak 2008

Kaynak: Deloitte Türkiye - Türkiye (Türkçe)