Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
120 Soruda Türk Ticaret Kanunu Kitapçığı yayımlandı PDF Yazdır e-Posta
22 Şubat 2012

Image

T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan 120 Soruda Türk Ticaret Kanunu Kitapçığı yayımlandı

13.01.2011 tarihli TBMM genel kurulunda kabul edilen ve kademeli şekilde 01.07.2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girmeye başlayacak olan 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ticari hayatı adeta yeniden inşa edecek birçok yeniliği beraberinde getirmektedir.

Kanunu uygulayacak makamların şirketler hukuku ile tescil ve ilan yükümlülüğü konularında ilgili hükümlerin özüne temas eden bilgilere kısa yoldan ulaşmalarını sağlamak amacıyla Bakanlığımızca bünyesinde yapılan bir çalışma İle 120 Soruda Türk Ticaret Kanunu kitapçığı hazırlanmıştır.

Bu kitap, yeni sistemin kolaylıkla anlaşılabilmesi, doğru bilgi edinilebilmesi ve tacirlerimizin faaliyetlerini Kanun’a uygun şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla karşılaştırmaları da içerecek şekilde soru-cevap şeklinde hazırlanmıştır. Çalışma, üç ana bölümden oluşmaktadır. I. Bölümde; anonim şirketlere, II. Bölümde; limited şirketlere ve III. Bölümde ise anonim ve limited şirketlere ilişkin ortak düzenlemelere yer verilmiştir. Çalışmanın, anonim ve limited şirketlerle ilgili olarak hazırlanmasının sebebi, ticaret sicili verilerine gore 31/12/2011 tarihi itibariyle ülkemizde 860.561 adet şirket bulunması ve bu şirketlerin 98.191’inin anonim şirket, 744.001’inin de limited şirket olmasıdır.

“120 Soruda TÜRK TİCARET KANUNU” İsimli Kitaba ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.