Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
100 Soruda E-Defter Uygulaması PDF Yazdır e-Posta
02 Şubat 2012

Image

Hatırlanacağı üzere, 13 Aralık 2011 tarihli ve 28141 sayılı Resmi Gazete'de 1 Sıra No.lu Elektronik Defter Genel Tebliği yayımlanmıştı.


Söz konusu Tebliğde, Vergi Usul Kanunu ile Türk Ticaret Kanunu uyarınca tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik ortamda oluşturulması, kaydedilmesi, muhafazası ve ibrazına ilişkin açıklamalar yer almaktaydı.

Ayrıca aynı tebliğde, defterlerini elektronik ortamda oluşturmak, kaydetmek, muhafaza ve ibraz etmek isteyen gerçek ve tüzel kişi mükelleflerin tebliğde belirtilen şartları taşımaları kaydıyla 01.01.2012 tarihinden itibaren elektronik defter tutmaya başlayabileceklerdir.

Gelir İdaresi Daire Başkanlarından Sayın Uğur Doğan tarafından hazırlanan "100 Soruda e-Defter" başlıklı rehberi sizlerle paylaşmak isteriz.

Bu rehberde aşağıda yer alan temel konular soru-cevap şeklinde açıklanmıştır.

1. Genel olarak e-defter
2. E-deftere başvurulması
3. E-defter oluşturulması
4. E-defterin muhafazası
5. E-defter ve yazılımların uyumluluk onayı
6. E-defter ve denetim
7. E-defter teknolojisi

Söz konusu Rehbere aşağıdaki bağlantı yoluyla ulaşabilirsiniz.

(Şubat 2012, 73 sayfa, Türkçe)

Deloitte/Türkiye

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.